Törlés vagy felfüggesztés

A Facebook felhasználói fiók elérhetetlenné tételére jelenleg két lehetőség kínálkozik, a fiók felfüggesztése és a törlés.

A fiók felfüggesztése nem jelent végleges törlést, később a profil visszaállítható. Bár az adatlap letiltásra kerül, a tartalom nem törlődik végleg. A felfüggesztésről bővebben itt olvashatsz.

Profil törlése véglegesen

A felfüggesztéssel ellentétben a törlés végleges, a későbbiekben a fiók nem állítható vissza, így érdemes alaposan átgondolni a döntést, hiszen a fiókkal együtt az online ismeretségi hálózat, a kapcsolattartás, csevegés ezen módja is megszűnik.

A törlés funkciót a rendszerben navigálva nem könnyű megtalálni - ha egyáltalán elérhető navigációval.

Az alábbi URL segítségével egyből a profil törlésére szolgáló oldalra kerülhetünk:
https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

Miután az oldalt sikerült megnyitni a fiók törlése végtelenül egyszerű. Meg kell adni a jelszót és egy ellenőrző képen látható karaktereket.

Fontos, hogy a Facebook profil nem törlődik azonnal. 14 napos időtartam veszi kezdetét, amely során elegendő egy bejelentkezés a fiókba és a törlési kérelem érvényét veszíti és a fiók tovább használható.

Facebook fiók törlése video

comments powered by Disqus